Yogamatte test for 2018 –
Yogamatter i xxl, ull og flere andre kategorier testet

Yogamatter testing

Yoga blir stadig mer populært. Og det er kanskje ikke så rart når praksisen har vist seg å gi en rekke fordeler med alt fra bedre bevegelighet og muskelstyrke, til økt konsentrasjon og velvære. Det er også en aktivitet som krever svært lite. Med litt gulvplass, ro og fred rundt deg og en god yogamatte er du i gang. Vil du kun se utvalget av matter som er tilgjengelig? Se våre anbefalte produkter under og bestill fra våre samarbeidspartnere. Ønsker du å lese litt mer om kriteriene en bør tenke på for å velge en yogamatte som vil passe deg perfekt, kan du fortsette å lese mer om det under tabellen.

Vurdering

Egenskaper

Produkt

#1 TESTVINNER

Vurdering

Egenskaper

 • Best i test yogamatte
 • Optimal tykkelse for yoga
 • Inneholder ingen ftalater eller giftstoffer
 • God verdi for pengene

#2

Vurdering

Egenskaper

 • Beste til BIKRAM/HOT yoga
 • Bra antiskli belegge
 • Vaskbar i maskin
 • Lett å pakke med seg

#3

Vurdering

Egenskaper

 • Billig alternativ
 • Grei for nybegynnere
 • Kan være for tynn for noen øvelser

#1 Best i test yogamatte

Dette er vår beste og mest populære yogamatte og kommer fra den kjente leverandøre Abilica. Matten er på 175 x 61 cm og er 4 mm tygg. Den er produsert i giftfrie materiale og er både lett å rengjøre og ta med seg. Vedlagt underlaget får du også en plansje med ulike yogastillinger som kan kickstarte treningen! Vårt panel med testere likte overflaten på matten som ga god friksjon mot underlaget. Overflaten er også stor noe som gjør flere yogaøvelser som krever litt plass enklere. Vi elsker denne matten og vi tror du vil også gjøre det. Vi har funnet billigste pris til deg seneste sjekket juni 2018.

Lilla yogamatte
Abilica Eco yogamatte er vår #1 Anbefalte Produkt

#2 Bambusmatte

Om du går på bikram eller hot yoga er dette den ideelle matten for deg. Laget i bambus absorberer den fukte og svette raskt, samtidig som materiale hindrer bakterievekst. Med sitt noe ruglete underlagt bli den helle ikke glatt på oversiden, og med antiskli på undersiden trenger du bare å konsentrere deg om yogaøkten uten å tenke på et glatt underlag.

Yogamatte i bambus

Det perfekte underlaget

Avhengig av hvilke undersøkelser man leser så har yoga eksistert i mellom 5000 og 10 000 år. Siden den tid har den hjulpet mennesker med avslapning, økt bevegelighet og vært en praksis mange har sett på som en uunnværlig del av hverdagen og uken. I en verden som stadig krever mer av oss og hvor vi helst skulle ønske å fått unnagjort alt i går, seiler yoga opp som et kjærkomment avbrekk fra en stressende hverdag hvor man kan slappe av og finne en dypere indre ro.

Dame trener yoga på strand

På tross av at man ikke trenger noe mer enn litt gulvplass og en yogamatte for å komme i gang, er det viktig at matten man bruker er god. Det er lite som kan være like frustrerende som å gjennomføre en yogaøkt på et underlag som er for glatt, for lite eller har dårlig kvalitet. Det er noen karakteristikker som går igjen for gode underlag som vi alltid ser etter. Men det er også viktig å huske på at en yogamatte skal passe deg og dine behov. Hvilken yogastil du gjennomfører vil også være noe å tenke over. Skal du for eksempel drive med hot yoga er antiskli på oversiden av matten svært viktig å tenke på. At den er lett å rengjøre blir også et viktigere aspekt med en slik type praksis da man naturlig nok vil svette en del ekstra. Andre ting å ta hensyn til er ting som tykkelse, materiale, tekstur, prisklasse og for noen hvor miljøvennlig produktet er.

Tykkelse

Tykkelsen på yogamatten vil ha mye å si for hvor komfortabel du er på underlaget. Knær og albuer betaler prisen for en for tynn matte, mens man med en for tykk mister gulvfølelsen og enkelte posisjoner vil være vanskeligere å holde balansen i. En standard matte er ofte rundt 3-6 mm tykk, mens de tykke yogamattene kan være på over 1 cm. Skal du på reise og ønsker å ta med deg en yogamatte finnes det også noen som er ekstra tynn, og som derfor kan rulles sammen og enkelt å transportere i en sekk eller reiseveske.

Når du velger tykkelsen på en matte bør du ta hensyn til hvilket rom du skal gjøre yoga i (for eksempel et soverom med et allerede et mykt underlag kan du klare deg med en tynnere), og hva du personlig foretrekker. Husk at ingen kan fortelle deg hva som er best å bruke, og for noen er en tykkere matte å foretrekke, mens andre foretrekker en tynnere. Skal du ta med deg mattene til et yogastudio og reise, eller du kanskje ikke har så mye plass i leiligheten, vil som regel en tynnere matte kunne være et lurt valg.

Utendørs yoga

Materialet de tykkere mattene blir produsert i kan føre til at mattene er glatte på noen underlag. Vi anbefaler derfor å kjøpe en større matte for bedre friksjon om den ikke skal bæres med rundt. Tykkere matte er også velegnet for at barn kan leke på dem. Passer bra om en vil gjøre dynamiske øvelser og ikke har helt kontroll eller om en har sår muskulatur.

Materiale

Materiale matten er laget med vil bestemme teksturen, friksjonen og hvor miljøvennlig den er. Levetiden på matten vil også i stor grad være bestemt av materialet.

De fleste matter er i dag laget med PVC, mens enkelte nyere matter kan være laget i mer øko-vennlige varienter som resirkulert gummi, organisk eller naturlig bomull.

Det er ingen tilfeldighet at PVC er det foretrukne materiale for mange produsenter og yoga-utøvere. En PVC-matte tåler mye, gir en lang levetid med riktig vedlikehold og gir deg god demping på harde underlag.
Ønsker du et annet alternativ er en yogamatte i bambus noe som begynner å bli svært populært.

Tekstur

Teksturen på matten vil være med på å bestemme hvor mye friksjon den gir og hvor lett det er å holde seg på underlaget. Den skaper også den helhetlige følelsen når du er på matten og er derfor en viktig del av komforten.

Dame utfører yogaøvelse

Det finnes matter som er utformet med et mer ujevnt underlag for å gi en bedre antiskli-effekt, mens andre er helt flat. Når man ligger å slapper av i savasana etter en økt vil noen synes det er mer behagelig å ligge på en matte som er helt flat. De fleste PVC matter vil oppfylle et slikt kriterie og vil gi en mykere følelse enn mange andre typer.

Anti-skli og friksjon

En yogamatte med god anti-skli er viktig for å kunne holde seg i balanse i de ulike yogaposisjonene. Det er PVC matter som normalt vil ha den høyeste anti-skli faktoren. Men det er kun når den er ren, så regelmessig vasking og vedlikehold er viktig. Et problem med PVC-matter kan oppstå om man svetter mye og overflaten blir våt. Da kan den bli relativt glatt. Et enkelt triks for å unngå det er å benytte seg av et håndkle man legger over. Som et alternativ kan man velge bambusmatter eller bomullsmatter som enklere absorberer fuktigheten.

Miljøvennlighet

Det er stadig mer fokus på miljøvennlige produkter, og spesielt innen yogamiljøer er det mange som har fokus på dette. Det har åpnet opp markedet for en del nye typer matter som kan passe for de miljøbevisste. Disse underlagene er normalt laget av naturlige og resirkulerte materiale som bambus og bomull.

Grønn yogamatte med blomster på

Prisklasse

Den typiske standard yogamatten med en solid farge og laget i PVC er som regel det vanligste og rimeligste alternativet du kan velge. Ulike mønstre, andre materialer, tykkelse, ulike tekstiler og antibakterielle underlag vil øke prisen. Miljøvennlige matter vil normalt være noen av de dyreste.

Det viktigste, uavhengig av pris, er at du velger deg en matte som du er komfortabel med. Om du ikke har gjort yoga før eller er usikker på hvilken matte du bør velge, er er enkel standard PVC et greit valg, men prisnivået er så lite mellom en ok og en god matte så vi anbefaler å kjøpe kvalitet med en gang, så har du en yogamatte som holder i flere år. De fleste får en uansett for under 1000 lappen.

Trenger du en yogamatte?

Vi har nå sett på en god del ulike faktorer som avgjør hvilken matte som kan passe deg best. Men vi har ikke stilt spørsmålet om du faktisk trenger en matte i det hele tatt. Det kan være et gyldig spørsmål da yogamatten, sett i yogaens helhetlige levetid, er en ganske moderne oppfinnelse. På tross av at du nok kan klare deg uten, eller låne deg en på et yogastudio, er det flere gode grunner til hvorfor du bør kjøpe deg en egen.

Tre grå yogamatter

For det første vil det gjøre komforten med å gjennomføre en yogaøkt betraktelig. Alle som har gjort yoga på et for hardt underlag vil fort skjønne nytten av en god matte. Den beskytter deg mot harde underlag og sparer knær og ledd. Det hygeniske perspektivet spiller også inn. Gulvene du eventuelt kan gjøre yoga på kan være fulle av bakterier, og det samme kan gjelde for mattene man låner på yogastudioer. Man vet ikke hvem som har brukt de tidligere, og heller ikke hvordan rengjøringsprosessene er der. Så sett i forhold til kostnaden av å kjøpe seg en yogamatte og fordelene man får, er en matte en god investering.

Har du spørsmål rundt noen av produktene vi har her, eller du lurer på hvilken som vil passe deg, kan du alltids ta kontakt med oss ved å sende en e-post. Vi kommer til å øke andelen matter vi har tilgjengelig her etterhvert, så følg med på nettsiden vår for regelmessige oppdateringen, anbefalinger og ulike tips og triks.

Kjøp vår anbefalte yogamatte

 • Fri frakt
 • God pris!
 • Utmerket kvalitet